Over Joop K. de Vries

Ik schrijf liever over een ander dan over mezelf. Maar iets persoonlijks wil ik wel delen: met mijn vrouw en twee dochters woon ik in Haarlem. Ik hou van ruimte. Binnen en buiten. Met om de hoek duinen, strand en zee is die ruimte er volop. De natuur nodigt mij uit tot hardlopen en racefietsen. De dynamiek van de stad inspireert me door architectuur en musea.

Lezen? Ja, veel. Nieuws en boeken. Met stip op één: Het Bureau van J.J. Voskuijl. Kan ook genieten van de Haarlemse schrijvers L.H. Wiener en Joubert Pignon. Spelletjes? Ja, leuk. Met mijn kinderen en vrienden; klaverjassen, Blokus,  Ticket to Ride, Catan en nog veel meer.

Heimelijk genoegen: ik hou van (streek)taal en probeer altijd zo snel mogelijk te ontdekken waar iemand ‘weg’ komt en wat het stopwoord is.

1964 Geboren in Meppel
1976 – 1983 VWO, Rijksscholengemeenschap Meppel
1983 – 1988 Studie Nederlands (Taalbeheersing) aan de
Rijksuniversiteit van Groningen
1988 – 1990  Vertaler/DTP’er bij Line Up Boek en Media, Groningen
1990 – 1995 Communicatieadviseur bij pr & voorlichtingsbureau
Frenay & Vogel in Groningen
1995 – Zelfstandig tekstschrijver/communicatieadviseur in Groningen, Amsterdam en sinds 2007 in Haarlem